Robotterne kommer - til EUX


EUX Business

Køge Handelsskole deltager i et international projekt under Nordplus - Nordisk Ministerråds mobilitets- og netværksprogram for uddannelsesområdet. Sammen med lærere og elever fra skoler i Finland, Lapland og Estland er der sat fokus og hands on i praksis med robotter og innovation.

 

”Det er det første Nordplus-projekt, vi har deltaget i i nyere tid, og vi glæder os over på den måde at kunne udfolde vores portefølje af internationale projekter, så vi kan få sat endnu flere elever og kollegaer i bevægelse med sprog, innovation – og ny teknologi,” fortæller Gitte Dyrløv, som er international koordinator på Køge Handelsskole.

I efteråret 2019 rejste hun sammen med to underviserkollegaer fra skolens EUX Business til Finland – nærmere bestemt til værtskolen Mercuria i Vantaa nord for Helsinki for at kickstarte Riobotics-projektet. Her blev de introduceret til projektet og mødte projektets øvrige partnere og arbejdede med robotteknologien, som er projektets fokusområde.

Særligt for underviser Mai Louise Kühle Nielsen var det et vigtigt besøg, for hun bliver Køge Handelsskoles faste repræsentant og tovholder i projektet. I Vantaa stiftede hun bekendtskab med de øvrige projektledere, inden projektet får elever ombord og luft under vingerne.

Ned i dybden mod nord
15 elever fra Køge Handelsskoles EUX Business kom med i projektet kort før jul. Hver fredag fra nu og frem mod vinterferien underviser Mai Louise Kühle Nielsen elever i syv lektioner, så de bliver blive klar til at arbejde med robotteknologien højt mod nord. Det er nemlig forberedelse til studie- og arbejdstur i Lapland i uge 9, hvor Mai Louise Kühle Nielsen rejser med.

Riobotics-projektet vil siden fortsætte med nye elever – og der vil være en ny rejse i december 2020, og i maj 2021 lægger Køge Handelsskole hus til et rendevouz i robotternes tegn. For robotprojektet vil den faglige undertråd være faget innovation på EUX Business.

Vend dit mindset

I projektet Excellent Education dyrkes et mindset, hvor den kringlede vej er den fortrukne

Privatøkonomi for begyndere

Bankrådgiver Maj-Britt Jensen fra Jyske Bank har besøgt EUX Business for at tale om privatøkonomi

Fejring på EUX Business

Køge Handelsskole fejrede 51 glade dimittender fra EUX Business ved en festlig translokation

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge