Med EUX Business på eventyr


EUX Business

For eleverne på EUX Business på Køge Handelsskole er det muligt at komme på tre ugers sprog- og praktikophold i Malta. Det giver rig mulighed for at stå på egne ben og teste sig selv af på engelsk – og der er garanti for masser af indtryk og kulturelle oplevelser, man sent vil glemme.

 

Sammen med ti andre elever fra 1. årgang på EUX Business var Anne-Sofie Feigh og Magnus Richardt tre uger på Malta i april. Sprog- og praktikophold et sted i Europa med Erasmus + med VET Mobilty Charter er et fast tilbud, som eleverne på Køge Handelsskoles ungdomsuddannelser kan ansøge om. For eleverne på EUX Business går turen til Malta, og Anne-Sofie Feigh og Magnus Richardt ville af sted for at lære mere om dem selv og stå på egne ben.

“Det var super godt at komme af sted. Vi havde nogle gode oplevelser sammen som gruppe, og jeg fik lært meget om mig selv,” siger Magnus Richardt. Anne-Sofie Feigh supplerer: “Vi fik ansvar for at få hverdagen til at hænge sammen - både med arbejde på praktikstedet, til at komme til sprogundervisningen og få det til at fungere sammen med vores bofæller. Vi havde et godt fællesskab på tværs af årgangen, og turen har betydet, at jeg nu kender nogle rigtig godt - og jeg ser allerede meget frem til studieturen til New York på 2. år.”

 

Sprog er vejen frem
Både Anne-Sofie Feigh og Magnus Richardt følte begge, at engelsk ikke ville blive den store udfordring for dem - men en af grundene for at søge om at rejse med Køge Handelsskole til Malta var sproget på det mundtlige plan.

“Jeg er meget godt med i engelsk, men jeg kunne godt tænke mig at blive testet af på engelsk - blive mere modig,” siger Magnus Richardt. Anne-Sofie Feigh er enig: “Det var også den årsag til, jeg ville af sted - det var også en god chance at prøve at rejse uden forældre og være “tvunget” til at klare sig på egen hånd. For et år siden var jeg for genert til at bestille mad selv på en restaurant eller købe noget i en butik - tre uger på Malta i sprog- og praktikophold har ændret det fuldstændig,” siger hun.

 

Som praktik var Magnus Richardt og Anne-Sofie Feigh begge i såkaldte “animation-teams” på to hoteller - henholdsvis Sea Shell og Sea Bank Resort. De arbejdede sammen med unge fra hele Europa – så hverdagssproget sammen med dem var engelsk: ”På arbejde skulle vi tale engelsk – af hensyn til hinanden – vores kollegaer kom fra hele Europa – og vi opdagende at vi var meget godt med sprogligt. En anden grund til vi skulle tale engelsk – også indbyrdes blandt danskere var almindelig pli – for at alle hele tiden vidste hvad vi talte om – god stil,” siger Magnus Richardt.

”Vores arbejde var at skabe god stemning blandt gæsterne og med forskellige aktiviteter at underholde, koordinere og afholde aktiviteter for hotelgæsterne – fx tegne og male med børn og lave hyggeaktiviteter i børneklub til at være tovholdere på sportslige aktiviteter for de voksne,” siger Anne-Sofie Feigh.
”Det var fedt at være af sted og stå på egne ben. Og ud over sprogundervisning og arbejde fik vi også set Malta – både Valetta, Mdina og Marsaxlokk på sightseeing de første fire dage, hvor vores lærer, Mai Nielsen, var med– og på resten af opholdet, hvor vi tog lidt rundt for at lære Malta bedre at kende som land og kulturelt,” siger Magnus Richardt, som sammen med Anne-Sofie Feigh anbefaler, at man er nysgerrig og udnytter chancen til at komme rundt og tale med folk.  

 

 

EUX translokation 2020

Klasserne på EUX Business mødte op forskudt med deres gæster for at lade sig hylde til translokation

Mads er første elev klar fra EUX Business

Mads Rønnov fra Strøby Egede den første elev, som afslutter første del af EUX Business

Tilfældigheder giver bonus

Magnus Richardt på EUX Business, Køge Handelsskole, har landet sin elevplads hos Codan Rubber

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge