Lykke Per som guide gennem livet


EUX Business

”Hvad skal vi bruge det til?”, er et ikke så sjældent stillet spørgsmål blandt elever, når der læses værker i dansk. For at give et indspark i den problemstilling var debattør og litteraturanmelder på Berlingske, Katherine Diez, inviteret til at holde foredrag for eleverne på 2. EUX.

En meget personlig og ærlig beretning om afhængighed af Sociale Medier var på tapetet, da Kathrine Diez holdt foredrag på Køge Handelsskole om, hvad SoMe-generationen kan lære af litteraturen.

Kathrines udgangspunkt er, at litteratur kan være en hjælp og vejleder for os alle. Litteraturen kan ikke mindst hjælpe unge til at løfte blikket fra de sociale mediers glansbilleder og selvfokusering.

Med udgangspunkt i sin egen historie med angst fortalte Katherine Diez intenst om, hvordan litteraturen fungerer som et fundament i hendes tilværelse. Hvordan f.eks. romanfiguren Lykke Per sidder på hendes skulder og guider hende gennem livet. 

"Foredraget satte masser af tanker i gang hos eleverne, og tilbage i klasserne var der masser at tale videre om", fortæller lektor Jacob Wraae Nielsen.

Jo, de kan noget, de dér anderledes skoledage.

Læs mere om EUX her.

 

Hvad er det gode liv?

Vores elever på EUX fik et energiboost, da Søren Lynge, ekspert i mental sundhed gæstede EUX.

Køge Handelsskole fremhæves for god praksis

Køge Handelsskole fremhæves i en landsdækkende undersøgelse for skolens gode arbejde med EUX-elever

EUX translokation 2020

Klasserne på EUX Business mødte op forskudt med deres gæster for at lade sig hylde til translokation

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge