Fart over feltet i CAMPUS Køge


EUX Business

Det er atter sæson for Skills Stafet i CAMPUS Køge. Dagligt er 300 elever fra 8. klasser i hele Køge Bugt i sving. Langt de fleste skoler i området har taget mod UUV Køge Bugts tilbud om at deltage i årets Skills-konkurrencer på erhvervsuddannelserne i CAMPUS Køge.

 

EUX Business besøg af Ejby skole

Den landsdækkende Skills Stafet, som har til formål at vise erhvervsuddannelser til de unge i 8. klasserne finder sted i Køge fra 4. til 12. september 2017. I løbet af perioden vil 97 klasser – eller det, der svarer til ca. 2000 elever – dyste i forskellige discipliner udstukket af erhvervsuddannelsernes fagområder.  På dagene i CAMPUS Køge vil 8. klasserne stifte bekendtskab med forskellige erhvervsuddannelser – og det indebærer syv til otte besøg på de tre uddannelsesinstitutioner i CAMPUS Køge; EUC Sjælland, Køge Handelsskole og ZBC SOSU Sjælland. Hver institution står for poster relateret til deres uddannelser – nemlig tekniske fag, merkantile fag og sundhed og omsorg.

Bleskift på sosu

Kom hurtigt i gang
Efter en hurtig fælles velkomst i det store telt ved EUC Sjælland, myldrede eleverne i klassevist ud på de tre skoler for at komme i gang med dagens udfordringer. 8b fra Køge Private Realskole satte kurs mod autoværkstedet på EUC Sjælland, mens Strøbyskolens 8c forsvandt ind på ZBC SOSU Sjælland for at gå anderledes nænsomt til arbejdet. Første dyst var bleskift og omsorg for en babydukke på tid. Eleverne skulle i små hold klare tjansen – overraskelsen var stor, da bleen åbenbarede en klat – øllebrød. Opgaven blev klaret på forskellige måder – der blev bl.a. sunget sange. I en gruppe løste man det helt traditionelt – pigen overtog roret med bleen, mens gruppens drenge fandt sange frem på mobilen, så de fik genopfrisket viser fra De små synger.


Dus med PC og rør
På EUC Sjælland hilste 8y fra Munkekærsskolen på elever og lærere på datamatikeruddannelsen. Opgaven gik ud på at genkende alle hardwaredele, der er del af en PC – processor, grafikkort, bundkort mm. Både drenge og pigerne gik til opgaven med stor iver. Videre ned forbi VVS oplever Frida, Simon og Malene fra 8b fra Hedelyskolen stor succes. På 1,06 sekunder vinder de runden og begejstringen er total: "Jaa, jeg ryster helt," hviner Frida i glæde og kaster sig om halsen på Malene. Lige som resten af klassen gik de op i dysten med liv og sjæl, men det var trekløveret Frida, Simon og Malene, der blev de hurtigste i 8b. De slog dog ikke rekorden på 40 sekunder dagen før. VVS eleven på standen fortalte, at blandt stedets egne elever, er rekorden med at samle rør ét minut – med en hånd.

Datamatiker

I frokostpausen samledes alle dagens deltagere for at fordøje de første runder på dagens dyst. Lærerne udtrykker begejstring over deres elevers aktivitet og kampgejst.
Eleverne er tændt over det de oplever på Skills Stafetten – tænk hvis de kastede sig over opgaverne hjemme i klassen med samme iver som her, drømmer en lærer højt. For nogle af lærerne er det et gensyn med Skills Stafetterne på CAMPUS Køge – men besøget er guld værd: Eleverne får et fint kig ind bag murerene i CAMPUS Køge og de får mulighed for at prøve noget af på egen krop. Selvom skiftet til ungdomsuddannelse end nu ligger to år forud i fremtiden – så banker valget allerede på nu.   

Your own business
Efter frokost går turen videre rundt. På Køge Handelsskole fortæller et par EUX elever om tilværelsen på Køge Handelsskole og om uddannelsens mange muligheder, i det den kombinerer en erhvervsuddannelse med fag på gymnasiale niveauer. De går i dialog med eleverne i 8. klasse om drømme og mulige uddannelsesveje. Bagefter konkurrerer holdene i quiz om faktuelle spørgsmål om uddannelsen og forskellige brandingeksempler.
Hen over hele dagens er stemningen god og energien høj. Ud over elevernes egne erfaringer og møder med de mange erhvervsuddannelsesmuligheder lokalt i Køge, så er der også noget på spil. Hver dag kåres et hold som det bedste og hurtigste – og når hele Skills Stafet-karavanen er ovre i både Køge og Næstved efter den 22. september kåres de tre hurtigste hold fra de to ugers stafet, som inviteres med til at konkurrere mod hold fra hele landet til DM i Skills MCH i Herning 19. januar 2018, hvor hele klassen kommer med og hepper. Denne dag er det Sally, Laura og Søren fra 8a på Ejby Skole, der kommer hurtigst gennem stafetterne og får et lod med i den store pulje.

 

 

 

EUX translokation 2020

Klasserne på EUX Business mødte op forskudt med deres gæster for at lade sig hylde til translokation

Mads er første elev klar fra EUX Business

Mads Rønnov fra Strøby Egede den første elev, som afslutter første del af EUX Business

Tilfældigheder giver bonus

Magnus Richardt på EUX Business, Køge Handelsskole, har landet sin elevplads hos Codan Rubber

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge