Det bedste af to verdner


EUX Business

Hvordan træffer man sit valg af ungdomsuddannelse, når der er flere muligheder på hylderne? Louise Jensen fra Hårlev, Frederik Nyberg fra Herfølge og Sofie Åberg fra Borup har alle valgt EUX Business på Køge Handelsskole ud fra deres drømme for fremtiden. Men deres drømmene stikker i hver deres spor.

 

Louise Jensen og Frederik Nyberg går i 2b på EUX Business, mens Sofie Åberg går i parallelklassen 2c. Alle tre har valgt EUX Business, og selvom de sigter efter tre forskellige slags jobs, så følges de lidt ad vejen – på Køge Handelsskole som elever på EUX Business.

”Jeg valgte EUX Business, da jeg fandt det spændende, at man både får en studentereksamen og kommer ud i praktik. Jeg havde også overvejet HF, men jeg havde lyst til nye fag og ikke fortsætte med fx fysik, kemi og biologi, fortæller Louise Jensen.
”Jeg har været rigtig tilfreds med mit valg – det har været super fedt at gå på EUX Business. Jeg har fået rigtig meget ud af det både personligt og fagligt. Jeg har lært utroligt meget, som er super anvendeligt for min fremtid – og det er et godt afsæt for at gå handelsvejen. Jeg drømmer nemlig om at blive sælger og skabe gode handelsmuligheder for Danmark. Efter første del af min EUX Business er klaret, og jeg har fået min hue, så vil jeg videre i praktik i en virksomhed. Jeg går efter en virksomhed, hvor jeg kan få masser af forskellige typer opgaver og udfordringer, så jeg kan udvikle mig fagligt og personligt,” siger Louise Jensen.Når revision er drømmen
Louise Jensens klassekammerat Frederik Nyberg har haft en helt andet tilgang i sit valg af EUX Business.
”Jeg har altid vidst, jeg ville handelsskolevejen, men jeg var i tvivl om, hvorvidt det skulle være HHX eller EUX Business. Efter en snak med min studievejleder i 10. klasse, blev jeg klar over det skulle være EUX. Det er et valg, jeg har været glad for. Det har været lærerigt, og jeg kan klart mærke, at jeg er blevet mere moden og nu er klar på at skulle læse videre. Jeg vil gerne bruge min EUX til at komme ind i revisorbranchen. Jeg har planer om at læse videre med det samme, når jeg har fået min hue og derved springe de to år som elev over,” siger Frederik Nyberg.
”Det har været to gode år på Køge Handelsskole – godt socialt liv og supergode lærere – og så er jeg meget tilfreds med, det kun tager to år fagligt, men det er to travle år, så det er om at hænge i fra starten. Undervejs har jeg også været med min uddannelse til Malta med Erasmus+, hvor jeg var i tre ugers sprog- og praktikophold. Jeg var i praktik på et hotel som animator, hvilket betyder, at jeg var med i et team af unge, som skulle skabe og lave aktiviteter for gæsterne i løbet af dagen. Jeg prøvede at instruere yoga, aqua fitness, dansetimer, samt at lave dart- og bordtennisturneringer. Det var et virkelig spændende forløb og fedt at være på egen hånd i tre uger,” siger Frederik Nyberg.

En anden boldgade
I modsætning til Louise Jensen og Frederik Nyberg drømmer Sofie Åberg ikke om handel og revision. Hun vil bruge sin uddannelse til læse videre til klinisk diætist.  Ligesom Frederik Nyberg overvejede hun også HHX, men hun kunne godt lide ideen om blot at bruge to år på den teoretiske del af sin ungdomsuddannelse og bagefter gå to år i praktik.
”Jeg har valgt EUX Business fordi, jeg følte, det var den rette uddannelse for mig. Både varighed og sammensætning af fag – og netop andre fag end dem, jeg havde i folkeskolen – det trak. Og jeg har været rigtig glad for mit valg – det har været to rigtigt gode år, hvor jeg har fået lært en masse nyt. Jeg har haft nogle fantastiske lærere, som har været gode til at lære fra sig samt gøre undervisningen interessant. Samtidig giver de også en masse plads til eleverne – de viser de har tillid til os og de stoler på, vi laver vores ting. Det bedste ved EUX Business er nok det fællesskab, man har med lærerne. De er åbne, og man kan altid komme til dem, da man får et særlig bånd til dem. Selvom jeg kun har skulle gå i skole i to år, har jeg ikke følt, at jeg er gået glip af noget.


Et forsømt forår pga. COVID-19
For Sofie Åberg, Frederik Nyberg, Louise Jensen blev slutningen på deres EUX Business ikke helt som de havde håbet på. I foråret 2020 lå nemlig studieturen til New York, men det satte corona-krisen desværre en stopper for med den store nedlukning i midten af marts 2020. De havde glædet sig til at komme af sted som en hel årgang og fået en masse fælles oplevelser.
”Jeg havde virkelig glædet mig til turen til New York. Jeg er sikker på det ville blive den bedste tur, med en masse oplevelser sammen med ens egen klasse og parallelklasse på en anden måde end til hverdag," siger Sofie Åberg.


 

 

EUX translokation 2020

Klasserne på EUX Business mødte op forskudt med deres gæster for at lade sig hylde til translokation

Mads er første elev klar fra EUX Business

Mads Rønnov fra Strøby Egede den første elev, som afslutter første del af EUX Business

Tilfældigheder giver bonus

Magnus Richardt på EUX Business, Køge Handelsskole, har landet sin elevplads hos Codan Rubber

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge