Trædesten mod fremtiden


EUD Business

Hyse vil gå målrettet efter en karriere i politiet

Hyse går på målrettet gennem tilværelsen.  Han drømmer om en karriere i den europæiske politienhed Europol.

Hyse vil gå målrettet efter en karriere i politiet


Hyse går på målrettet gennem tilværelsen.  Han drømmer om en karriere i den europæiske politienhed Europol.  Til sommer afslutter han sit grundforløb på Køge Handelsskoles Merkantil HG ung. Undervejs i sin uddannelse har han opsøgt muligheder for at finpudse form, sprog og selvstændighed. 

Hyse er 20 år og kommer fra Køge. Om få måneder åbner han næste kapitel, når han afslutter sin grunduddannelse på Køge Handelsskoles Merkantil HG ung. Han ved godt, hvor han vil hen. Når han er midt i 20’erne, vil han søge ind på Politiskolen:
”De kommende år skal jeg bruge til at hente erfaringer, der vil stille mig godt i forhold til at søge om at uddanne mig som politimand,” fortæller Hyse, som allerede har valgt de første trædesten mod drømmejobbet. 
”Jeg valgte idrætslinjen på Merkantil hg for at have mulighed for at dyrke idræt undervejs i skoledagen. For at blive politimand skal man være i god form, og derfor var det optimalt med ugentlig træning i fx fodbold, tennis og hockey,” fortæller Hyse. 
”Netop fordi jeg ønsker at gøre karriere i et internationalt miljø, så søger jeg også udfordringer, der kan styrke mig som menneske i en global verden. Som del af min uddannelse har jeg været tre uger af sted med Leonardo da Vinci-programmet. Jeg var heldig, at en trak sig fra pladserne i efteråret 2013 – og jeg endda kunne udskyde mit praktik- og sprogophold på Malta til begyndelsen af 2014. Det passede mig nemlig fint at skulle rejse alene. Hvis man ikke kender nogle, vil man være tvunget ud i helt andre situationer end hvis man var flere af sted sammen – man bliver nødt til at være meget opsøgende, hvis man da ikke vil være helt isoleret. Jeg sørgede for at komme ud og fik hurtigt en masse nye venner fra mange forskellige lande,” fortæller Hyse.

Sikkerhed fremfor alt 
”Netop fordi jeg godt kunne tænke mig at arbejde for Europol, havde jeg specifikt ønsket mig praktikplads i brancher, som beskæftiger sig med menneskers sikkerhed og håndhævning af loven. Jeg var i praktik i et sikkerhedsfirma kaldet Signal8Security. Jeg kom ud som dørvagt ved en lille håndfuld forskellige spisesteder og klubber i Paceville, som er Maltas svar på Jomfru Ane Gade – jeg lærte utrolig meget af de tre ugers arbejde. Selvom Signal8Security ikke har haft praktikanter før, formåede de alligevel at give mig en masse erfaringer, jeg kan tage med videre.  Jeg lærte fx at man som dørvagt skal være klædt helt i sort for ikke at stikke for meget ud i omgivelserne. At have slips på er også usmart – en gæst, som vil lave ballade, kan nemt bruge slipset til at holde en fast. Jeg lærte også, hvordan man løser konflikter mellem gæster – og i det hele taget har jeg fået masser af erfaringer i at nedtrappe konflikter. Ved at se på de andre dørmænd, har jeg fået en masse fif til arbejdet,” fortæller Hyse.

”Når beviset på en færdig erhvervsuddannelse er i hus til sommer, vil jeg gerne ud og have flere erfaringer i udlandet. Jeg vil gå i Praktik i Udlandet og få en uddannelse inden for detail. På den måde vil jeg komme ud og stå endnu mere på egne ben, blive endnu bedre til sprog, begå mig i et internationalt miljø – og få erfaringer inden for detail og kundeservice. Når jeg nærmer mig de 25 år vil jeg ansøge om optagelse på Politiskolen og fortsætte mod Europol,” siger Hyse.

Billedtekst: Hyse i selskab med kollegaerne Strahinja, Milan, Stevica og Martin en aften på Native Bar i Paceville på Malta

Elever lærer af virtuelt virksomhedssamarbejde

I en uge har elever arbejdet med en udfordring i produktionsgangen hos virksomheden Schoeller Plast

Zoom ind på job- og karrieredag

Job- og karrieredag er netop afholdt for alle skolens merkantile elever virtuelt på Zoom

Elever fejret ved virtuel translokation

Et nyt hold elever har netop afsluttet deres grundforløb på EUD Business og blev fejret virtuelt

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge