Pust fra udlandet


EUD Business

Leonardo VETPRO for professionelle på erhvervsuddannelser

På Køge Handelsskole er det ikke kun de unge, der rejser ud med Leonardo da Vinci i praktik og sprogskole.

Leonardo VETPRO for professionelle på erhvervsuddannelser


På Køge Handelsskole er det ikke kun de unge, der rejser ud med Leonardo da Vinci i praktik og sprogskole. Også skolens ansatte har fået øjnene op for muligheden, som kan give inspiration og mere viden personligt og til fællesskabet.

PIU-koordinatorerne Inge Jakobsen og Malene Olsgaard har stor erfaring med at sende studerende fra Køge Handelsgymnasium og elever fra Køge Handelsskoles merkantil HG-afdeling af sted til virksomhedspraktik og sprogskole i tre uger med EU-programmet Leonardo Da Vinci. Nu er tiden kommet til at sende skolens ansatte af sted med efteruddannelse, inspiration og ny viden til arbejdspladsen i Danmark for øje. Det europæiske Leonardo da Vinci-program Leonardo VETPRO for professionelle på erhvervsuddannelser giver tilskud til ophold fra en til seks uger i Europa, og de ansatte kan vælge at besøge andre uddannelsesinstitutioner og virksomheder. Da Inge Jakobsen og Malene Olsgaard afholdt internt informationsmøde på Køge Handelsskole i februar var interessen for rejsemuligheden stor.

Til stede var underviserne Maja Karlshøj og Signe Sindberg Kaspersen, som har været skolens pioner på ordningen. De var af sted en uge i februar 2013 til Sydspanien og indholdet af turen blev arrangeret af PIU-koordinatorenes samarbejdspartner Mette Kühnel fra Venga Travel i Spanien. 
Målet for deres tur var at hente inspiration til undervisningen – særligt til den store skriftlige opgave i Det internationale område, som de studerende skal skrive på 3. år på Køge Handelsgymnasium. Temaet for opgaven er globalisering, og her er området i Sydspanien et meget interessant fagligt felt. Den spanske sydkyst udgør nemlig en af Europas grænser mellem Europa og Afrika. Det er blot 15 kilometer via Gibraltarstrædet, der adskiller Afrika fra Europa. Spanien oplever på linje med de andre europæiske lande ved Middelhavet en massiv indvandring fra de afrikanske lande, for mange indvandrere håber på en bedre fremtid i Fort Europa. Samtidig er Gibraltar også interessant i et globalt perspektiv, da området stadig er en engelsk koloni og dermed et betændt politisk emne for spanierne. 

Adskillige muligheder 
Ved informationsmødet var det tydeligt, at mangfoldigheden af rejser, de ansatte vil være foretage med Leonardo VETPRO i nær fremtid, er stor. Flere af de kommende undervisere på IBS English rejser fx af sted til Sussex Downs college i Storbritannien for at få finpudset formen til den engelsksprogede undervisning, når studieretningen får debut på Køge Handelsgymnasium i august. 
Fra Praktikcenteret er der interesse blandt et par af instruktørerne om at rejse til Schweiz for at se nærmere på erhvervsuddannelserne og schweizernes kompetencer på området for simuleret undervisning, som de er gode til her. Merkantil uddannelseschef planlægger at bruge ordningen til at rejse til Malta og blandt andet besøge MCast – Maltas største uddannelsesinstitution – for at få konkret inspiration og input i forhold til maltesernes tiltag til fastholdelse af elever samt tiltag på erhvervsskolerne generelt. Ligeledes vil Gitte Dyrløv fra merkantil HG ung rejse til Barcelona for at udvikle et nyt emne til undervisningen med udgangspunkt i Antoni Gaudís karakteristiske arkitektur. Rejserne skal tjene til at give skolens ansatte muligheder for at udvikle sig fagligt og personligt – men det er ikke kun til for den enkeltes glæde. De udsendte i Leonardo VETPRO bliver et pust udefra, når de kommer hjem og kan dele ud af ny inspiration, nye vinkler og nyt stof. Inge Jakobsen og Malene Olsgaard har sørget for at de ansatte kan videndele og rapportere hjem på en særlig oprettet Facebook-gruppe, for på den måde at sikre, at ideer forankres og andre kan blive inspireret i det daglige arbejde – eller måske ligefrem til selv tage turen ud og berige andre.

Elever lærer af virtuelt virksomhedssamarbejde

I en uge har elever arbejdet med en udfordring i produktionsgangen hos virksomheden Schoeller Plast

Zoom ind på job- og karrieredag

Job- og karrieredag er netop afholdt for alle skolens merkantile elever virtuelt på Zoom

Elever fejret ved virtuel translokation

Et nyt hold elever har netop afsluttet deres grundforløb på EUD Business og blev fejret virtuelt

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge