På jagt efter det gode match


EUD Business

EUX & EUD Business på Køge Handelsskole dannede torsdag den 25. januar kulisse for det tilbagevendende arrangement Job- og karrieredag for alle skolens merkantile elever. Det er nemlig nu sæsonen for at sikre sensommerens lærepladser er begyndt. 

 

XL-Byg på scenen

Nok virker sommerens eksaminer for afgangseleverne på EUX Business, EUD Business og EUV Business endnu fjernt i horisonten, men det er nu skoene skal kridtes. Praktikpladskonsulent Michala Duvier var som vanligt koordinator på Job- og karrieredag, og hun havde i år fået tilsagn fra 13 forskellige virksomheder om deltagelse. Virksomhederne repræsenterer forskellige uddannelser og karriereveje inden for det merkantile felt. HR-folk, medarbejdere og elever fra Top Toy, H&M, Matas, IKEA, JYSK, Bilka, Blue Water, Region Sjælland, Køge Kommune, Skat, XL Byg, SAC og HK var mødt frem for at give eleverne på Køge Handelsskole de bedste muligheder for at blive skarpe på alt omkring læreplads, jobmuligheder og meget mere. Programmet begyndte i et tæt pakket auditorium på Køge Handelsskole, hvor virksomheder på skift præsenterede deres arbejdspladser for de potentielle elever. Det skete med korte mundtlige oplæg, med videoer og deres allerstørste aktiv: Deres nuværende elever. De var engagerede og fungerede som gode ambassadører, som gav indblik i, hvordan de selv var på vej til arbejdslivet, til ansvar og karriere. 

Skat

De dyre gode råd 
”Formålet med Job- og karrieredagen er, at eleverne kan møde arbejdsgivere og blive klogere på, hvordan det er at være elev og arbejde indenfor specifikke merkantile brancher. Job- og karrieredagen er sat i verden for, at eleverne kan træffe kvalificerede valg for den retning, de ønsker at gå, når de skal til at søge elevplads,” siger praktikpladskonsulent Michala Duvier om begivenheden med stor relevans for alle, der skal søge læreplads. Mere end 230 elever fra erhvervsuddannelserne samt elever fra integrationsindsatsen Klar til Fremtiden samt nysgerrige elever fra HHX benyttede dagen til at få råd til ansøgningen og den gode samtale i dialogen med de besøgende virksomheder, som også tog imod CV’er fra interesserede elever.
”På dagen kan eleverne få afstemt egne forventninger og få indsigt i, hvad en kommende arbejdsplads forventer af deres elev gennem elevtiden. Det er en god chance til at høre virksomhederne om, hvad de er på udkig efter, og om hvad de lægger vægt på i forbindelse med ansøgninger og ansættelse af elever. Det bliver på den måde mere håndgribeligt for eleverne, når de får indblik i processen omkring at søge elevplads, ” siger Michala Duvier.
”Ganske vist står den på undervisning og projekter igen fra i morgen, men det er nu virksomhederne er i fuld gang med at finde de elever, de vil have ind fra august og september måned. Der er mange om buddet, men vi gør, hvad vi kan for at inspirere og motivere: Vi videreformidler stillingsopslag fra virksomheder på udkig efter elever, vi giver råd og vejledning om jobansøgninger, og vi laver gerne match making, når virksomheder henvender sig med ønske om at finde elever til konkrete stillinger. Vi ønsker alt det bedste for vores elever – og vi bliver glade og stolte hver gang vores elever melder tilbage om deres succes i jagten. Det er vigtigt, de kommer godt videre herfra,” siger Michala Duvier.

 

 Messe

 

Fejring på EUD Business 2020

Afgangseleverne på EUD Business på Køge Handelsskole blev inviteret til festlig afslutning på skolen

Første elev på EUD Business klar til elevplads

Mikkel Stokholm afsluttede som den første EUD Business - og er nu klar til elevplads hos Sanistål

Tag EUD og EUX Business GF1 i Greve

Sammen med EUC Sjælland og Roskilde Tekniske Skole byder Køge Handelsskole indenfor til infomøde

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge