Ny runde Erasmus+


EUD Business

33 unge udvider horisonten med praktik- og sprogophold

På Køge Handelsskole er der sat navne på de 33 elever på EUX & EUD Business og Køge Handelsgymnasium, som i dette skoleår kan pakke kufferten til tre ugers sprog- og praktikophold et sted i Europa. 

33 unge udvider horisonten med praktik- og sprogophold


På Køge Handelsskole er der sat navne på de 33 elever på EUX & EUD Business og Køge Handelsgymnasium, som i dette skoleår kan pakke kufferten til tre ugers sprog- og praktikophold et sted i Europa. Forleden mødtes de med deres kommende kontaktperson på destinationerne.

"I forlængelse af en ellers ganske almindelig skoledag på Køge Handelsskole mødtes de 33 elever og studerende, der skal af sted med Erasmus+ i dette skoleår, med deres kommende kontaktperson under de tre ugers ophold," siger international koordinator Inge Jacobsen, som sammen med kollegaerne Tina Biil Eriksen og Gitte Dyrløv varetager såvel Erasmus+ som Praktik I Udlandet (PIU) med udgangspunkt i Køge Handelsskole.

"Fra Malta kom Beatriz Alonso, fra Storbritannien Max Early, fra Tyskland Barbara Hillerich og fra Spanien Mette Kühnel for at mødes med de spændte unge. Eftermiddagen gik med et forberedende kursus om kultur og sprog i deres respektive lande, og hvem er bedre til at undervise i det end folk, som enten er opvokset i landet eller har boet der i en årerække?," siger Inge Jakobsen.

Program med indtryk
 "Indledningsvis er der en kort orientering og så møder de nye Erasmus+ deltagere fire fra skolen, som var af sted sidste år, så de har mulighed for at stille spørgsmål til dem," siger Tina Biil Eriksen.
 "De unge er opdelt i grupper alt efter destination og får af den pågældende partner et kulturelt og sprogligt minikursus, der skal forberede dem til deres tre ugers ophold. Partnerne giver dem praktiske informationer, fortæller om bolig, praktiksted og sprogskole og fortæller om kulturelle forskelle i forhold til Danmark - fx vedrørende påklædning, virksomhedskultur, tiltaleformer," supplerer Gitte Dyrløv.


"De unge desuden de sidste nye informationer om de praktikvirksomheder, hvor de skal arbejde mellem 2-3 uger alt efter destination. Som internationale koordinatorer mener vi, det er den optimale måde at gennemføre det forberedende sprog og kulturkursus," siger Tina Biil Eriksen.

"Erasmus+ deltagerne får på denne måde en masse viden om destinationen og samtidig møder de også den udenlandske partner, så både de danske unge og den udenlandske partner får et indtryk af hinanden, inden der er afgang til udlandet. For langt de fleste af de unge gælder det, så det er allerførste gang de rejser ud uden forældre og selv skal stå for alt det praktiske i tre uger. Dette møde gør det hele mere trygt for de unge, for så kender de i det mindste én person, der hvor turen går hen," siger Inge Jakobsen.

Årets Lokale Læreplads 2021

Irma Køge blev i går hyldet som Årets Lokale Læreplads 2021

Første EUD-elev på Køge Handelsskole

Elever lærer af virtuelt virksomhedssamarbejde

I en uge har elever arbejdet med en udfordring i produktionsgangen hos virksomheden Schoeller Plast

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge