Nu skal elevpladsen i hus


EUD Business

Jobsøgningscafé på Merkantil hver onsdag eftermiddag

Skoleåret nærmer sig sin afslutning med hastige skridt, og eleverne på Merkantil på Køge Handelsskole har travlt med at søge elevpladser, som de kan starte på til sommer, når deres grundforløb er slut. 

Jobsøgningscafé på Merkantil hver onsdag eftermiddag


Skoleåret nærmer sig sin afslutning med hastige skridt, og eleverne på Merkantil på Køge Handelsskole har travlt med at søge elevpladser, som de kan starte på til sommer, når deres grundforløb er slut. Jobsøgningscafé på skolen bemandet af lærere, som hjælper eleverne i gang med jobsøgningen.

Skønt sommer stadig synes langt væk, er det nu både store og mindre virksomheder rundt om i landet begynder at søge elever inden for detail, handel og kontor. At ansætte er en længere proces, som involverer mange faser og personer. Også på Merkantil på Køge Handelsskole er der fokus på skridtet efter selve den teoretiske eksamen: Lærepladsen. For at støtte eleverne bedst muligt tilbydes Jobsøgningscafé hver onsdag på skolen fra først i februar til slutning af april.    
”På Køge Handelsskole tilbyder vi vores merkantil elever jobsøgningsforløb i løbet af deres uddannelse. Undervisningsforløbet, vi tilbyder, indeholder bl.a. undervisning i at planlægge sin karriere, at have en plan A, B eller C, personlig branding, lære at skrive både opfordrede og uopfordrede ansøgninger, og hvordan man håndterer en jobsamtale,” siger Michala Ryholm Duvier, som er praktikpladskonsulent på Køge Handelsskole.

”I Jobsøgningscafé har vi fokus på jobsøgning og karriereplanlægning, og det strækker sig ud over hele den sidste tid på Merkantil. Undervejs i forløbet inviterer vi forskellige typer af virksomheder til at komme og fortælle om, hvordan det er at være elev hos dem og hvad de lægger vægt, når de søger en elev. Med Jobsøgningscafé i foråret sætter vi trumf på og går praktisk til værks med at skrive gode ansøgninger – og her kan eleverne – både de unge og de voksne – vende dem med os og få friske øjne på, ” fortæller underviser Annette Hall Madsen, som er med i bemandingen af Jobsøgningcafé.

Besøg udefra
”I år har vi fx på Merkantil Ung haft besøg af 1. og 2. års elever fra Hvidovre Kommune, der kunne fortælle, hvordan det er at arbejde i en kommune, hvilke muligheder der er og hvilke kompetencer kommunen efterlyser hos elever. Endvidere har vi haft besøg fra JYSK, hvor en udlært og en elev fortalte om de mange muligheder for uddannelse, der er i JYSK – vi finder det vigtigt, at de unge ved besked om det arbejdsmarked, de skal ud og blive en del af. Vi har desuden haft besøg fra HK med et oplæg om personlig branding, især rettet mod jobsamtalen,” siger Annette Hall Madsen, som sammen med andre kollegaer står klar til at give den som coach for de elever, der tager mod tilbuddet om Jobsøgningcafé.

Første EUD-elev på Køge Handelsskole

Elever lærer af virtuelt virksomhedssamarbejde

I en uge har elever arbejdet med en udfordring i produktionsgangen hos virksomheden Schoeller Plast

Zoom ind på job- og karrieredag

Job- og karrieredag er netop afholdt for alle skolens merkantile elever virtuelt på Zoom

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge