Klar på vinteroptag af elever


EUD Business

Køge Handelsskole oplever stigende interesse fra virksomheder til at tage elever efter en kort men voldsom opbremsning ved nedlukningen i marts. Særligt detailbranchen er aktive i deres søgen efter elever. Og det ses blandt andet hos JYSK, som besøgte Køge Handelsskole med budskab om, at de introducerer deres første vinteroptag af elever til kæden.  

 

”2020 har været en sand rutchebane. Da nedlukningen blev udmeldt midt i marts, oplevede vi først stilstand, og mange elever fik aflyst jobsamtaler, men efter regeringen introducerede Covid-19 hjælpepakke til virksomhederne - med 90% refundering af elevernes løn i hele 2020 – kom der hurtigt skub i hjulene og det har fremskyndet elevansættelserne. Vi oplever at hjælpepakken har haft stor betydning for de brancher, vi uddanner elever til – og navnlig detailhandlen, som har oplevet fremgang i danskernes forbrug, da sommerens store udlandsrejser måtte sættes i bero og igen ved udbetaling af de indefrosne feriepenge,” fortæller Michala Duvier, som er praktikpladskonsulent på Køge Handelsskole.

”Selvom virksomhederne har mange udfordringer i disse tider, så er det særdeles positivt, at vores elever alligevel kan komme i lære og tage deres uddannelse ude i en virksomhed. Der bliver udvist samfundssind, og det glæder os, at virksomhederne med deres engagement bidrager til at sikre veluddannet arbejdskraft til samfundet i årene fremover – og ikke mindst giver eleverne en plads på arbejdsmarkedet og en tro på fremtiden” siger Michala Duvier.

Det bliver i familien
”Forleden havde vores elever på EUD Business GF1 og GF2 besøg af HR Business Partner, Simon Rosenkrands, fra JYSK. Simon fortalte om JYSK koncernen både i Danmark og udlandet. Anledningen for hans besøg var, at JYSK helt ekstraordinært skal ansætte 36 elever mere her pr. 1/1. De opretter et hold mere, udover de elever der allerede er ansat i sommers. JYSK er kendt for, at de gerne vil ansætte deres egne kommende JYSK-ledere og dermed vokse indefra. De ansætter langt de fleste af deres elever, når de er færdige med uddannelsen – og de mange karrieremuligheder i koncernen i Danmark,” siger Michala Duvier.

”Simon fortalte om elevforløbet i JYSK, og uddannelsen, som JYSK tilbyder, både som elev, talentspor og de mange muligheder for at gøre karriere. Han fortalte også mere generelt omkring rekruttering, hvad kigger man efter i en ansøgning, CV og til jobsamtalen, og på den måde fik vores elever mange gode råd med på vejen til deres kommende elevpladssøgning. Det er en vigtig indsigt for alle vores elever på EUD Business at få – ikke bare i relation til JYSK, men generelt for søgning af elevpladser og siden jobs,” siger Michala Duvier.

 

 

Elever lærer af virtuelt virksomhedssamarbejde

I en uge har elever arbejdet med en udfordring i produktionsgangen hos virksomheden Schoeller Plast

Zoom ind på job- og karrieredag

Job- og karrieredag er netop afholdt for alle skolens merkantile elever virtuelt på Zoom

Elever fejret ved virtuel translokation

Et nyt hold elever har netop afsluttet deres grundforløb på EUD Business og blev fejret virtuelt

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge