Første elev på Merkantil HG Voksen


EUD Business

Stort tillykke til Cecilie Buckflash!

På Køge Handelsskole er Cecilie Buckflash tirsdag den 10. juni sprunget ud som første elev på Merkantil HG Voksen ved forårets eksamenstermin.

Stort tillykke til Cecilie Buckflash!


På Køge Handelsskole er Cecilie Buckflash tirsdag den 10. juni sprunget ud som første elev på Merkantil HG Voksen ved forårets eksamenstermin. Cecilie Buckflashs far, mor og bror ventede spændt, mens hun var til eksamen i sit grundforløbsprojekt.  

Cecilie Buckflash er 20 år og bor hos sin far i Ølby. De seneste år har hun gået på Køge Handelsskoles Merkantil HG Voksen, og tirsdag den 10. juni kunne hun sætte punktum for sin merkantile grunduddannelse, da hun var oppe i sit grundforløbsprojekt hos underviser Susanne Vinther. 
Casen i projektet var et cafekoncept – Cafe Fresh To Go – som hun havde lavet sammen med to andre elever, Christina Englesmann og Lena Buckflash. Sidstnævnte er faktisk Cecilie Buckflashs mor, som også afslutter sin uddannelse på Merkantil HG Voksen i år, men dog først 20. juni. Hun ventede sammen med resten af familien, uddannelseschef på merkantil HG Hans Severinsen og Køge Handelsskoles direktør Tim Christensen, som stod klar til at fejre Cecilie Buckflash som årets første elev på Merkantil HG Voksen. Cecilie Buckflash fik huen sat på hovedet af sin bror Andre’, da resultatet 4 indløb for den sidste prøve, mens far og mor stod klar med kram og smil. 
Nu hvor eksamensbeviset er i hus vil Cecilie Buckflash til at søge elevpladser inden for detail – sko, tøj eller sport – eller hvis det skal være helt perfekt en butik, der forhandler udstyr til heste. Cecilie Buckflash har selv hest – og drømmer om – på sigt – at komme i garderhusarregimentet, men her er mange om buddet, så først vil Cecilie Buckflash gå butiksvejen.

På skolebænken med mor 
Lena Buckflash er 42 år og bor i Herfølge med samlever Uffe, søn Andre’ på 19 år og deres fælles datter Claudia 7 år. Som 17 årig gik hun på Roskilde slagteriskole for efterfølgende at gå i tjenerlære. Hun stoppede imidlertid som tjener, da hun fik sit første barn, Cecilie, for 20 år siden. Efterfølgende har Lena Buckflash haft ansættelser på forskellige arbejdspladser som butiksassistent i H&M, cafemedarbejder og buschauffør. De seneste fem år har hun arbejdet som canvassælger. Det var et godt, men hårdt job, både psykisk og fysisk. For to år siden besluttede hun sig for at sætte sig på skolebænken igen for at tage en uddannelse indenfor kontor, som hun tidligere har haft en drøm om – og så var der lige det med at skulle gå i skole med sin datter.

”Min største overvejelser ved at starte på skolen var, at jeg skulle forholde mig til at gå i skole sammen med Cecilie. Jeg snakkede med Cecilie om det og da hun syntes det ville være hyggeligt og sjovt, var beslutningen truffet. Det har været hyggeligt at gå i skole sammen med Cecilie. Det har givet os en fornyet tæt kontakt til hinanden. Det har det været super dejligt at se Cecilie næsten hver dag og spise frokost sammen med hende – det svære har indimellem været at lukke den opdragende mor væk og i stedet være 100 % studiekammerater,” siger Lena Buckflash med et smil. 

”Alt i alt har det været en super god tid på Køge Handelsskoles Merkantil HG. Det er luksus at gå i skole, efter at have været på arbejdsmarked i mange år. De bedste fag, jeg har haft er helt klart Erhvervsøkonomi og It, hvor jeg har fået rigtig meget brugbart viden med på vejen. Jeg skal op i Erhvervsøkonomi til sidste eksamen den 20. juni. Det var det fag, som jeg håbede på ville blive trukket,” siger Lena Buckflash, som må vente lidt længere tid på at blive færdig med Merkantil HG Voksen.

Årets Lokale Læreplads 2021

Irma Køge blev i går hyldet som Årets Lokale Læreplads 2021

Første EUD-elev på Køge Handelsskole

Elever lærer af virtuelt virksomhedssamarbejde

I en uge har elever arbejdet med en udfordring i produktionsgangen hos virksomheden Schoeller Plast

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge