Første elev på Merkantil HG Ungdom


EUD Business

Fra den ene handelsskole til den anden

På Køge Handelsskoles Merkantil HG Ungdom er Sofie Bredgaard tirsdag formiddag blevet den første, der får hue.

Fra den ene handelsskole til den anden


På Køge Handelsskoles Merkantil HG Ungdom er Sofie Bredgaard tirsdag formiddag blevet den første, der får hue. Nu venter fejring og lang sommerferie, for elevpladsen er allerede i hus. Hun begynder nemlig på kontor på Zealand Business College til september. 

Sofie Bredgaard er 18 år og bosat hos sine forældre i Bjæverskov. Hun har de seneste to år gået på Køge Handelsskoles Merkantil HG Ungdom, og tirsdag den 17. juni satte hun punktum for sin merkantile grunduddannelse, da hun kom op i sidste fag - Erhvervsøkonomi - hos lærer Thomas Nielsen. Imens familien ventede spændt på, hun kom ud fra eksamenslokalet sammen med blandt andre merkantil uddannelseschef Hans Severinsen og Køge Handelsskoles direktør Tim Christensen.

Læreplads i hus 
Sofie Bredgaard er heldig, for hun ved, hvor turen går hen efter eksamensbeviset er i hus og sommerferien er afholdt. Hun har nemlig været så heldig at få elevplads hos Zealand Business College i Ringsted på sit hovedforløb på kontor. Ganske vist har Sofie Bredgaard haft en drøm om at blive udannet veterinærsygeplejerske, men den drøm er imidlertid parkeret, for Sofie Bredgaard har en forkærlighed for tal, som hun har haft lov til at dyrke på sin uddannelse på Køge Handelsskole. Her har det især været de nye fag Erhvervsøkonomi og It, som er løbet med hendes opmærksomhed. 
Yndlingsfaget, da hun gik på Skovboskolen, var netop matematik – og i Erhvervsøkonomi på Køge Handelsskole har Sofie Bredgaard fået mulighed for at dyrke tallene i nye perspektiver. It har været et spændende fag, hvor hun har fået udfoldet alle mulige programmer – og særligt taltabellerne og mulighederne i Microsofts Excel har fascineret Sofie Bredgaard.

Vej ud i virkeligheden 
Undervejs i sin uddannelse har Sofie Bredgaard haft iværksætteri hos Thomas Nielsen. Sidste år aflagde hun en test og blev optaget på projekt Talentvejen, som Køge Handelsskole deltager i sammen med andre handelsskoler og tekniske skoler rundt om i landet. Projektet vil gøre noget særligt for talentfulde elever, som ligesom Sofie Bredgaard er blevet spottet ud til projektet.  På Talentvejen møder eleverne opgaver i ægte virksomheder og møder rigtige kunder – Sofie Bredgaard har som del af Talentvejen været udstationeret hver anden fredag i en del af skoleåret hos XL Byg i Køge, hvor hun har fået lov til at være med til at læse korrektur i tilbudsaviserne og lavet sider i tilbudsaviserne med afsæt i teorien fra undervisningen.  
Onsdag den 28. maj var Sofie Bredgaard desuden til grundforløbsprojekt hos Lisbeth Skov Hansen og fik karakteren 12. Emnet var lancering af et nyt produkt, hvor hun havde skrevet om virksomheden "Horze", der sælger rideudstyr.

Inden Sofie Bredgaard kaster sig over sin elevplads på kontor hos Zealand Business College, vil hun først hvile på laurbærrene og fejre huen med familien og vennerne. Ellers vil hun nyde sommeren fuldt ud, passe sit fritidsjob i Netto Bjæverskov og sin hest i Ejby, inden klokken ringer ind på Zealand Business College.

Årets Lokale Læreplads 2021

Irma Køge blev i går hyldet som Årets Lokale Læreplads 2021

Første EUD-elev på Køge Handelsskole

Elever lærer af virtuelt virksomhedssamarbejde

I en uge har elever arbejdet med en udfordring i produktionsgangen hos virksomheden Schoeller Plast

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge