Fejring på EUD Business 2020


EUD Business

Afgangseleverne på EUD Business på Køge Handelsskole blev inviteret til festlig afslutning på Køge Handelsskole med deres familier. Nu er de klar til at møde erhvervslivet, efter de har modtaget bevis for gennemførsel af det merkantile grundforløb 2. Foruden eksamensbeviser fik de taler med ros og råd med på deres videre vej i livet.

 

Torsdag den 25. juni blev alle afgangseleverne på GF2 på EUD Business fejret – klassevist – på grund af covid-19 med taler og overrækkelse af eksamensbeviser og legater.

Programmet ved begge lejligheder bød på taler ved kontaktlærer, og uddannelseschef Hans Severinsen holdt sin translokationstale, som del af skolens officielle farvel til eleverne:

”Kære alle sammen. Rigtig hjertelig velkommen, både til jer elever og til jeres familier og venner, som er kommet med i dag for at fejre jer. Det er jeg rigtig glad for. Først og fremmest vil jeg sige et rigtig stort tillykke til jer elever. I har nu bestået grundforløbet på erhvervsuddannelsen inden for detail, handel eller event, og I er nu klar til at komme ud og få en elevplads i en virksomhed. Det har været et ganske krævende forløb, I har været igennem, og I har tilmed klaret at blive undervist virtuelt. Det har været en helt anden måde at lære på, og det har krævet en høj grad af selvdisciplin. Godt klaret, også selv om det måske nogle gange har været mere fristende at blive under dynen. Grundforløb 2 varer jo kun 20 uger og med fem fag på C-niveau og en stor skriftlig opgave i de uddannelsesspecifikke fag, i fx detail eller handel, ja så har der altså været fart på. Grundfagseksamen blev aflyst på grund af corona, men I skulle jo op i jeres grundforløbsprojekt. Det har I klaret, og jeg synes bestemt det er en præstation, der er værd at fejre.Lærerne kender jer rigtig godt, og når de har fortalt mig om jer, så har de givet udtryk for, at I er super rare og sjove – og seje når I møder udfordringer af alle slags: Og det er godt når man bliver mødt af krav på uddannelsen – og når I skal videre. Det er den vilje, der skal til, og det er faktisk dét som virksomhederne efterspørger: Mennesker, som kan klare udfordringer og modgang i livet. Det kan jeg kun have respekt for. Jeg er derfor ikke det mindste i tvivl om, at I nu er i stand til at klare resten af jeres erhvervsuddannelse ude i en virksomhed, i skolepraktik eller på hovedforløbet de næste to år.

Nu er eksamen overstået, og de fleste af jer skal i gang med at søge elevpladser eller job. Under alle omstændigheder, så begynder et nyt kapitel i jeres liv. Heldigvis er der allerede nogen af jer, som har fundet en elevplads, men hvis I ikke har fået en elevplads endnu, så er der rent faktisk stadig mange gode muligheder inden for butik og handel. Køge og omegn er i rivende udvikling og der sker meget i transportcentret, havneområdet, den hvide by og naturligvis også i detailhandlen i Køge centrum.

Selvfølgelig sætter Coronaen sit præg lige nu, men der er faktisk kommet hjælpepakker, der betaler op til 90 % af jeres elevløn i virksomheden. Så vær bare opsøgende på jobportalerne og hold kontakt med vores praktikpladskonsulent, Michala Duvier, også selvom I er gået ud. I er stadig meget velkomne til at ringe eller komme forbi skolen for at tale og få hjælp. Det må I også gerne sige til virksomhederne.

Jeg vil desuden også opfordre jer meget til at søge i en lidt bredere geografi. Der er masser af virksomheder rundt omkring i vores region, og hvis I mangler inspiration, så kig ude på vores karrierevæg, hvor en del af jer heldigvis også hænger. Kig på den mangfoldighed af virksomheder, hvor man kan komme i lære i. Det er både spændende og inspirerende. Til jer, der ikke er lykkes med det endnu, vil jer gerne anbefale at gå i skolepraktik. Der er faktisk rigtig mange elever, som begynder dér og efter kort tid lykkes med at få en ordinær elevplads. Det er en særdeles fornuftig måde at bruge sin tid på, særligt her i coronatiden, og man får samtidig skolepraktikydelse. Ring til Michala og hør mere.

Her til sidst vil jeg sige til hver af jer, at det er vigtigt, at I en gang imellem stopper op og tænker over jeres liv, og reflekterer lidt over, hvad I egentlig vil: Lever du det liv, du vil, eller har du drømme om noget helt andet? Sæt dig nogle mål for, hvordan du kan komme tættere på dine drømme og gå efter dem. Det er jo dit liv, det handler om. Så gå ud i verden, vær modig og prøv noget, du ikke plejer at turde, flyt dine grænser og fordomme bare en lille smule og mærk efter. Det udvikler dig helt sikkert og giver dig endnu mere selvtillid. Jeg skal til at slutte min translokationstale til jer, og vi skal til at sige farvel til hinanden. Det er gået alt for hurtigt, men jeg håber, I føler, at I har haft en god tid her på skolen på trods af corona-virus. Vi er glade og stolte over at sende jer af sted nu, og jeg håber, I får masser af succes i jeres liv. Stort tillykke til jer alle sammen,” sagde Hans Severinsen.

Efter translokationstalen bød programmet på overrækkelser af eksamensbeviser til alle elever – med behørig afstand og albuehilsen til dem, der ville – og med tid til, at de fremmødte gæster kunne forevige øjeblikket på scenen.
Programmets sidste punkt fællesfotografering kom efter overrækkelse af legater til elever, som lærerne på EUD Business havde indstillet for godt arbejde. Legaterne er gavmildt givet af Henning Jensen EL og Køge Handel, som havde doneret henholdsvis 1.500 kr. og 1.000 kr. til de udvalgte elever. 

Første elev på EUD Business klar til elevplads

Mikkel Stokholm afsluttede som den første EUD Business - og er nu klar til elevplads hos Sanistål

Tag EUD og EUX Business GF1 i Greve

Sammen med EUC Sjælland og Roskilde Tekniske Skole byder Køge Handelsskole indenfor til infomøde

Årets lokale læreplads: Dana-Tool A/S

Køge Handelsskole fejrede forleden Dana-Tool i Havdrup som årets vinder af den lokale konkurrence

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge