En ny epoke begynder


EUD Business

Translokation på Merkantil ung

Med et festligt program fejrede Køge Handelsskole årets 57 dimittender på Merkantil Ungdom torsdag den 25. juni. 

Translokation på Merkantil ung


Med et festligt program fejrede Køge Handelsskole årets 57 dimittender på Merkantil Ungdom torsdag den 25. juni. Foruden taler, overrækkelse af eksamensbeviser og legater bød programmet på musik og underholdning. 

57 glade dimittender med gæster var inviteret til festlig translokation, som skulle sætte punktum for det merkantile grundforløb. Direktør Tim Christensen bød velkommen til alle og indtog rollen som aftenens toastmaster. Han ønskede dimittenderne tillykke og held og lykke fremover – og opfodrede dem til at møde verden og andre mennesker åbent og nysgerrigt.   Herefter sang alle lærere og ledere på Merkantil-afdelingen – med musikalsk assistance af Jimmy Koldenborg på klaver – Rasmus Seebachs hit ”Under stjernerne på himlen”.

Ønsk god vind
Herefter trådte merkantil uddannelseschef Hans Severinsen op på talerstolen for at holde årets translokationstale. Han lykønskede årets afgangselever og sagde bl.a.: ”Der er sket meget siden, I begyndte på jeres uddannelse – både ude i samfundet og med jer selv. I er blevet mere modne og har fået mere livserfaring, og I er blevet klogere rent fagligt. Lige nu og her venter elevpladserne forhåbentligt på jer og derefter en færdiggørelse af hovedforløbet. Det kan være, I kommer tilbage på nogle skoleophold, hvem ved? Men uanset hvad der sker, så må I ikke give op, hvis I får afslag på ansøgningerne. Bare klø på. Prøv også at sende nogle uopfordrede ansøgninger eller tag ud og bank på hos virksomhederne. Jeg hører ofte erhvervschefer sige, at de meget gerne så, at eleverne kom ud til virksomhederne og bankede på og spurgte efter chefen for at få en samtale om en elevplads. Det viser både initiativ, engagement og handlekraft, og det kan virksomhederne godt lide.  I jeres søgen efter job skal I huske på, at merkantile uddannelser er meget alsidige og kan bruges i rigtig mange forskellige dele af erhvervslivet. En merkantil erhvervsuddannelse kan også være et trin på en uddannelsestrappe, der kan føre til meget mere: Den åbner op for en lang række af efteruddannelsesmuligheder, som kan føre til endnu flere spændende og udfordrende jobs, så måske nogen af jer får lyst til at tage nogle flere trin på trappen og videreuddanne jer fx som afdelingsleder, salgsleder, administrationsøkonom, serviceøkonom eller tage nogle af de mange andre korte videregående uddannelser, der findes på markedet. Husk at have mål og drømme. Uddannelse giver både faglig og personlig udvikling, højere løn og mere attraktive jobs med større udfordringer. Fremtiden er i hvert fald fuld af muligheder og jeres karrierer vil blive spændende for os at følge. Jeg vil opfordre jer til at gribe dagen og få noget ud af livet. At gribe dagen handler meget om at tage ansvar for sig selv – og det skal I sørge for at gøre.”
Hans Severinsen ønskede de glade merkantile elever tillykke og god vind fremover.


Elever på banen
Direktør Tim Christensen overrakte sammen uddannelseschef Hans Severinsen eksamensbeviser til de forventningsfulde elever. Undervejs var der tid til klapsalver og fotografering.
Senere blev det tid til lidt underholdning. En af skolens egne elever, Jonas Ørum, sang nummeret ”No Diggety”. Næste punkt var overrækkelse af Mobilty pas til de elever, der havde været af sted på tre ugers Erasmus+ sprog- og praktikophold til Malta. Der var blevet lavet en film om holdets tur, og den blev vist i dagens anledning.  
Dernæst blev der uddelt legater til elever, som lærerene havde nomineret for at være dygtige, gode kammerater eller som havde gjort noget særligt. Årets legater var doneret af HK, Køge Handelsstandsforening, Aktiv Fritid og Danske Bank – og de gik til Lasse Lilleris Andersen, Maria Schwartz Heinze, Mikkel Voigt Olsen, Simon Leffler Kragh Jensen og Michelle-Louise Damborg Marco Magnus. 
Der blev også rettet fokus på skolens Karrierevæg, som prydes af elever der har fået praktikpladser i fx butikskæder, tøjforretninger, kommuner, sportsforretninger og byggemarkeder.

Aftenens officielle program sluttede af med fællessang. Ord og toner til ”Det er i dag et solskinsvejr” fyldte rummet, og det blev tid til at sige farvel til hinanden, inden eleverne tog videre med familie og venner for at fortsætte fejringen andre steder.

Årets Lokale Læreplads 2021

Irma Køge blev i går hyldet som Årets Lokale Læreplads 2021

Første EUD-elev på Køge Handelsskole

Elever lærer af virtuelt virksomhedssamarbejde

I en uge har elever arbejdet med en udfordring i produktionsgangen hos virksomheden Schoeller Plast

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge