Fuld fart til Skills Stafet


Campus Køge

Fra 2. til den 10. september har der været fuld aktivitet på CAMPUS Køge, da omtrent 300 elever fra 8. klasser i hele Køge Bugt hver dag deltog i Skills Stafet 2019.

 

De står overfor at skulle træffe et uddannelsesvalg, og det landsdækkende arrangement, Skills Stafet, har netop til formål at introducere erhvervsuddannelser til unge i 8. klasser i deres lokalområde for at skitsere de rige og mange muligheder, der er for en uddannelse.

Hver klasse besøger syv til otte aktiviteter, der viser en flig af et specifikt fag gennem en aktivitet fra de tre uddannelsesinstitutioner i CAMPUS Køge; EUC Sjælland, Køge Handelsskole og ZBC.

Den store mayonnaise dyst
Efter en fælles velkomst i Skills-teltet ved EUC Sjælland går det løs, og alle skoleklasserne besøger de adskillige aktiviteter. Her i blandt er 8.a fra Mosedeskolen i Greve. De har en spændende rute foran sig.

En af dagens første aktiviteter afholdes på ZBC Food, der dækker over de mange gastronomiske uddannelser ZBC udbyder. Her får eleverne fingrene helt ned i materien. De skal nemlig piske deres egen mayonnaise på tid, hvor de dyster mod deres klassekammerater. En af klassens piger, Frederikke Elsner på 14 år, nyder aktiviteten, da hun er meget interesseret i fag relateret til gastronomi. "Jeg vil måske gerne være konditor - det er i hvert fald rigtigt spændende og sjovt, at prøve så mange forskellige ting, og det er vigtigt for mig at få en uddannelse," siger hun.

Lyse fremtidsdrømme
Eleverne fra Mosedeskolen drager videre på deres rute til Køge Handelsskole. Her står to elever klar til at fortælle om studierne og livet på handelsskolen. Det bliver til en længere snak om fremtidsdrømme og lyse håb. "Jeg drømmer om at blive millionær. Men lige nu synes jeg det er fedt at se de mange muligheder, der er her. Jeg vil gerne arbejde med computere og tjene mange penge, siger Max August Møller Andersen på 14 år. På Køge Handelsskole gennemgår værterne en såkaldt SWOT-analyse, der bruges i erhvervslivet til at redegøre for en virksomheds strategiudvikling mht. potentialer og udfordringer. Nu prøver eleverne selv bruge den og får en række udsagn, som de skal placere i SWOT-skemaet - og vurdere om, der er tale om interne styrker og svagheder eller eksterne muligheder og trusler for den pågældende virksomhed.

Et hav af muligheder
Turen går nu videre til EUC Sjælland. Ud over de håndværksmæssige metoder, der præsenteres på de adskillige aktiviteter, så illustrerer fagretningerne også at personlige egenskaber og viljen til samarbejde vægtes højt på erhvervsuddannelserne. På personvognsmekanikeruddannelsen udfordres eleverne i at afmontere og fastspænde dæk på tid. Hold 8 vinder, hvoraf Julie Bohn Jensen, 14 år er med på vinderholdet. "Det var en sjov opgave, for vi fik lov til at gøre det samme som automekanikere gør i virkeligheden," siger hun.

Dagens mange aktiviteter der spænder lige fra tømrer, VVS'er, smed, murer, EUD Business, automatiktekniker, gastronomiuddannelser og meget andet, har sat tankerne i gang hos Julie Bohn Jensen: "Det kunne være spændende at være konditor - men også murer, for det kræver præcision og skarphed. Og så kan man tilsidst se resultatet af noget stort, man har bygget," siger hun, og tilføjer at hun desuden elsker dansk både det grammatiske og at læse. Så hvem ved hvad fremtiden bringer. Dagens rute ender i Skills-teltet, der emmer af højt humør, da eleverne slutteligt overværer en konkurrence i, hvem af klasselærerne, der hurtigst kan slå søm i.

Tekst og foto leveret af EUC Sjælland

 

 

Sparring åbner nye veje

At være iværksætter kan ofte være en ensom tilværelse, så det er sundt at få andres perspektiver på

Har du dit på det tørre?

Jura og revision hører ikke til blandt iværksætterens favoritter, men de er vigtige at have styr på

Dus med forretningsplanen

Iværksætteren Mike Valencia fra Simple Solution og sparringspartner Mogens Birch Larsen bød indenfor

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge