Fra sprog til matematik


Adgangsgivende forløb

Med GSK matematik på Køge Handelsgymnasium er det muligt at tone sin ungdomsuddannelse i en anden retning. Peter Trip Malmroes blev den første, der afsluttede forårets runde af GSK i matematik onsdag den 10. maj. Med løft fra B til A-niveau bliver vejen til videreuddannelse åbnet. 

 

GSK matematik forår

Peter Trip Malmroes på 20 år er student fra Køge Handelsgymnasiums studieretning International Business Studies fra 2016. Tre år med fokus på sprog, international økonomi og tre studieture med fagligt indhold var primært båret af interesse for den globale verden, sprog og drømmen om at arbejde i udlandet. Undervejs på 2. år i ungdomsuddannelsen tog han også mod tilbuddet om tre ugers sprog- og praktikophold i Brighton med Erasmus+ muliggjort af Vet Mobility Charter, som Uddannelses- og Forskningsministeriet i 2015 tilldelte Køge Handelsskole.
”Jeg elsker sprog – og hvis jeg vil arbejde videre – eller læse en videregående uddannelse på engelsk, er tiden på International Business Studies godt givet ud,” siger Peter Trip Malmroes.

”Det er rart, at der har været tilbud om GSK matematik nær på mig i Køge – jeg har været glad for ikke at skulle til København for at følge kursus. Og for mig har det desuden været dejligt at komme tilbage på de velkendte gange på Køge Handelsskole i de to måneder, jeg har fulgt det intensive suppleringskursus i matematik.  Jeg har selv tidligere haft Sven-Erik Halling i matematik, så det var også et herligt gensyn med ham. Han er utrolig god at have på GSK – han er dygtig til at lære fra sig – og udstråler ro,” siger Peter Trip Malmroes.
”Vi har været 14 på holdet. Fire har tidligere gået her på HHX, mens langt hovedparten kommer med baggrund fra HF og STX. Vi har lært hinanden at kende, og vi har haft masser af muligheder for at komme godt ind i stoffet. Tiden er fløjet afsted,” siger Peter Trip Malmroes.

Metodisk talknuser
”Baggrunden for overhovedet at gå på GSK har været at jeg opdagede, at jeg synes matematik er helt vildt spændende – og jeg kunne godt tænke mig at læse videre på en uddannelse, der kredser om matematik. Jeg synes, matematik er fascinerende. Jeg kan godt lide, at man står med et konkret problem og har forskellige metoder til at knuse det – og muligheden for at komme frem til et facit tiltaler mig,” siger Peter Trip Malmroes.

”Nu vil jeg søge et videregående studium, som fokuserer på matematik fx noget forsikringsmatematik eller noget matematik i kombination med økonomi. Lige meget hvad er min fornemmelse, at det at specialisere mig i noget med matematik er en god ide. Jeg gerne vil bruge matematikken til at arbejde indenfor finans, måske særligt i en investeringsbank,” siger Peter Trip Malmroes. 

”Gennem en årrække har studenter fra STX, HF, HTX og HHX kunne opgradere deres matematikniveau fra C til B eller B til A på intensive kursusforløb på Køge Handelsgymnasium.  Til sommer udbyder vi atter GSK Matematik C til B – det kører fra den 10. juli til og med den 7. august,” fortæller Henrik Flyge, uddannelsesrektor på Køge Handelsgymnasium.
”GSK er et godt tilbud til studenter, som mangler suppleringsfag som Peter Trip Malmroes for at kunne fuldende vejen til optagelse på en videregående uddannelse. Vi er netop nu ved at søge om muligheden for at kunne udbyde højniveausprogfag som tysk, engelsk, fransk og spansk for at kunne hjælpe flere unge smidigt videre til deres drømmestudier og karriere,” siger Henrik Flyge.

Billedtekst: High five til eksamen. Peter Trip Malmroes fik topkarakteren 12 i keglesnit og partiel differentiering. Her omgivet af censor Thomas Brünings-Hansen fra Roskilde Handelskole, underviser Sven-Erik Halling og længst til højre uddannelsesrektor Henrik Flyge efter veloverstået eksamen

 

 

Vil du skrive, læse og stave dansk bedre?

Køge Handelsskole tilbyder gratis FVU til alle over 18 år. Som noget nyt inddrages mere IT.

Et stærkt udgangspunkt

Sommerafslutning betyder sjov og hygge – og et vemodigt farvel til elever, der afslutter deres udd..

Stærke drømme

En gang om året er der gamle elevers dag på Stærk fra Start på Køge Handelsskole. Her giver tidlig..

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge