På Køge Handelsskole er vi underlagt Lov om gennemsigtighed og åbenhed i uddannelserne. Det betyder, at elever, kursister, undervisere etc. har krav på en række oplysninger om Køge Handelsskole. Skolen har tilsluttet sig Kvalitets- og Tilsynsstyrelsens Hjemmesidevejledning, hvilket betyder, at alle oplysninger som vedrører kvalitet i uddannelserne, er at finde på vores hjemmeside.
Skolen er medlem af Uddannelsesbenchmark.dk, hvilket er et netværk for skoler indenfor ungdomsuddannelserne – det gymnasiale område (hhx, htx stx, hf), og erhvervsuddannelserne (grundforløb og hovedforløb).
Netværket er et samarbejde om kvalitet – måling af elevtrivsel, medarbejdertrivsel m.m. – samt ikke mindst, hvordan man tilrettelægger og følger systematisk op på målingerne i et samlet kvalitetsarbejdet.
Sammen benchmarker vi – det vil sige: vi sammenligner vores evalueringsresultater – og benchlearner – det vil sige: vi lærer af hinandens gode resultater og fremgangsmåder.
ERHVERVSUDDANNELSERNE OG HANDELSGYMNASIET HHX
Kvalitetsarbejdet på Køge Handelsskoles erhvervsuddannelser og handelsgymnasiale uddannelser skal være med til at fremme et godt undervisningsmiljø, hvor både elever og medarbejdere trives og udfordres på den gode måde – både fagligt og personligt.
Kvalitetskriterier for bedre kvalitet på Erhvervsuddannelserne EUD knytter til:at skabe bedre erhvervsrettede uddannelser inden for handel- og kontorområdet
Kvalitet i undervisningen er på erhvervsuddannelserne meget knyttet til at gøre undervisningen praksisnær. Det vil sige, at eleverne skal lære gennem at arbejde med opgaver og cases fra virkeligheden i erhvervslivet. Vi arbejder hen imod, at undervisningsmiljøet er mere præget af ”virksomhed” end af skole.
Kvalitetsarbejdet på Handelsgymnasiet skal være med til at fremme et godt undervisningsmiljø, hvor både elever og medarbejdere trives og udfordres på den gode måde – både fagligt og personligt.
De mest centrale evalueringer, der hjælper os til at udvikle undervisningsmiljøet i Erhvervsuddannelserne og handelsgymnasiet er:
Undersøgelserne og analyserne er udgangspunkt for de handlingsplaner, der hvert år opstilles for erhvervsuddannelserne og for de gymnasiale uddannelser.
ARBEJDSMARKEDSUDDANNELSERNE
Det er et krav fra Undervisningsministeriet, at Køge Handelsskole løbende evaluerer skolens AMU-uddannelser. Til formålet anvender vi systemet viskvalitet.dk og fremlægger resultaterne her på siden. Desuden kommenterer vi på resultaterne og fortæller om vores værdigrundlag og pædagogiske udgangspunkt.
Viskvalitet.dk er Undervisningsministeriets system til at få et fingerpeg om, hvordan det går med kvaliteten i Arbejdsmarkedsuddannelserne (AMU). I systemet vurderer deltagerne på AMU-kurser deres uddannelse, og også deltagerens arbejdsgiver kan give sin mening til kende.
Alle, der deltager i en Arbejdsmarkedsuddannelse bliver bedt om at vurdere deres uddannelse med dette system. Det samme bliver en stikprøve af de virksomheder, der har haft medarbejdere på uddannelse.
Arbejdsmarkedsuddannelserne har til formål, at deltagerne tilegner sig kompetencer i form af færdigheder og viden. Effektmålingen skal vise, om deltagerne har erhvervet de tilsigtede kompetencer, og om kompetencerne omsættes fornuftigt hjemme på virksomheden, eller i form af et (nyt) job, dvs. at kompetencerne har været relevante.
Den ansvarlige kontaktperson er Finn Arvid Olsson.
Deltagerne er kursus- og uddannelseschefer
Uddannelsesbenchmark og Aspekt:
Politisk økonomisk Sekretariat
Lov om gennemsigtighed og åbenhed i uddannelserne m.v.
Administration
Politik for undervisningsmiljø på Køge Handelsskole:
De lovmæssige krav samt aktuel evaluering
Opfølgningsplan for Elevtrivselsundersøgelsen på EUD på grundforløb 2021-22