EUD Business – Butik, Handel og Event

Vil du uddannes og have et job inden for brancherne...

  • Butik (detail)
  • Handel
  • Event

...så er du havnet rette sted!

Grundforløbet – praksis og relevans i fokus

EUD Business - Detail, Handel og Event er den målrettede vej til et godt job! Hvis du gerne vil have en koncentreret uddannelse, hvor du allerede efter 1 år kan komme i praktik i en virksomhed i en branche, som - du synes - er spændende, så er EUD Business - Detail, Handel og Event det rette valg!

Undervisningen og fagene er nemlig skræddersyet, så de ligger helt tæt på praksis ude i virksomhederne.

Skoletiden og praktiktiden hænger derfor tæt sammen – og du bruger din skoletid på ting, som du reelt kan anvende til noget i dit kommende job!
EUD Business - Detail, Handel og Event består af 1 års grundforløb på Køge Handelsskole og sluttes af med (normalt) 2 år i din praktikvirksomhed – 3 år i alt.
Er der gået mere end et år, siden du har afsluttet Folkeskolens Afgangsprøve, springer du det første halve år af grundforløbet over.

Aktiviteter

Ind imellem kan det daglige skolearbejde være hårdt og tilværelsen med afleveringsopgaver og prøver bare blive for meget.  Så bliver det de sociale aktiviteter, du som elev kan deltage i på Køge Handelsskole, der gør det sjovt at gå i skole. Vi holder naturligvis fester, men der sker også alle mulige andre ting, som gør hverdagen varieret for dig og dine kammerater.

Ekskursioner
Hver tutorgruppe har nogle arrangementer "ude af huset", der har relation til undervisningen. Det kan være tutor og tutorgruppe tager af sted alene, men det kan også være hele årgangen, der tager af sted på fællesekskursion.

Fester
Festerne er fordelt over hele året og arrangeres på EUD Business - Detail, Handel og Event af elevrådet. Introfesten er fx en fast tradition, men ellers holdes der fester efter behov – altså, når elevrådet synes, det er ved at være på tide med en fest. Det er kun skolens elever, der må deltage i festerne.

Fællesarrangementer fx foredrag og koncerter
Hvert skoleår arrangeres der løbende foredrag, koncerter mv., der ofte vil være relateret til aktuelle samfundsmæssige forhold.

Introperioden
I introperioden, der varer ca. en uge, vil du få kendskab til undervisningen på Køge Handelsskole. Der vil samtidig være en række sociale aktiviteter, der skal medvirke til, at du får et godt forhold til dine nye kammerater samt lærer dine lærere at kende.

Juleafslutning
I den sidste uge inden jul har vi forskellige 'julehyggeting'. Det er en fast tradition, at vi en dag lejer Køge Bio og alle sammen går i biografen og ser en aktuel film. Den sidste skoledag før jul samles alle EUD-elever til et festligt julearrangement med optræden og hygge.

Sportsdag
Sportsdagen er for alle elever på EUD Business - Detail, Handel og Event og den finder sted i og omkring Køge Hallen. Du møder omklædt i Køge Hallen, hvor der er fælles opvarmning. Herefter starter de egentlige, men ofte lidt utraditionelle sportskonkurrencer.

Internationalisering
Herudover er det muligt at rejse ud tre uger med Erasmus+ til et sted i Europa, hvor du kommer på sprogskole og i praktik i en virksomhed. De seneste par år er turen gået til Malta.

Translokation
Translokationen er skolens officielle farvel til eleverne med en tak for et forhåbentligt godt og udbytterigt skoleår. Der overrækkes afgangsbeviser og uddannelseschefen holder tale. Elever, der i årets løb har ydet en særlig indsats, får overrakt legater. 

Fastholdelse, støtte og tutorsamtaler
Vores tutorer og undervisere hjælper dig med at afklare den tvivl og de spørgsmål, du sikkert får under din uddannelse. Du kan i denne artikel læse, hvordan vi arbejder med at få vendt negative tanker til positiv handling på EUD Business – Butik, Handel og Event.

Sund mad til en rimelig pris
Caféen har hver dag varme og lune retter, salatbuffet, lækre sandwich og meget andet sundt på menuen. Dertil kommer et udvalg af frisk frugt og hjemmebagt kage.

Mediecenter
Skolens Mediecenter er bl.a. fagbibliotek for elever og lærere. Her kan du søge informationer i bøger, tidsskrifter, databaser og på internettet. Hvis der er noget Mediecenteret ikke har, hjælper bibliotekaren altid med at skaffe det hjem til dig.

Computere
På skolen er det muligt at låne en computer, men vi anbefaler, at du medbringer den bærbare pc, du sikkert alligevel har stående derhjemme. Programmer, der skal bruges i undervisningen, vil være tilgængelige, også selv om du anvender din egen bærbare.

Røgfrihed
Køge Handelsskole er en røgfri skole. Rygning må ifølge lovgivningen slet ikke finde sted på skolens matrikel (grund).

En handicapvenlig skole
Køge Handelsskole er en handicapvenlig skole. Der er fine adgangsforhold, brede gange og EUD Business - Detail, Handel og Event er ikke etageadskilt.

Afdeling
EUD Business

EUD Business
Om EUD Business

Skolestart
Næste skolestart for EUD Business – Butik, Handel og Event er

  • 14. august 2017
  • Optagelsesprøver: Matematik den 8. august 2017 og Dansk den 9. august 2017

Vi glæder os til møde jer alle - både kendte ansigter såvel som nye!


Opbygning og fag
Under Opbygning & Fag kan du se, hvordan en EUD Business - Detail, Handel og Event er opbygget samt se, hvilke muligheder, niveauer, obligatoriske og valgbare fag erhvervsuddannelsen indeholder 


Mesterlære
EUD Ny Mesterlære er en anden mulig vej til ønskejobbet. Læs mere om mesterlære her.

 

Adgangskrav
For at blive optaget på EUD Business - Detail, Handel og Event skal du have bestået Folkeskolens Afgangsprøve med mindst karakteren 02 i hver af fagene dansk og matematik. Er du i tvivl om dine muligheder, kan du kontakte en af skolens studievejledere.

Læs mere
Du kan læse mere om EUD Business i vores folder

Andre studieretninger på EUD Business

Studiehåndbogen

Læs mere om EUD Business i vores studiehåndbog

Hovedforløb

To år i virksomhedspraktik

Optagelse på EUD

Ansøgning om optagelse på EUD Business – Butik, Handel og Event skal ske via din folkeskole eller via optagelse.dk.

Du kan søge om optagelse indtil skolestart! For at blive optaget på EUD Business skal du have bestået Folkeskolens Afgangsprøve med mindst karakteren 02 i hver af fagene dansk og matematik. Er du i tvivl om dine muligheder, kan du kontakte en af skolens studievejledere.

Kontakt & Information

Elevadministrationen kan hjælpe dig med de fleste spørgsmål om skema, SU, fag, eksamen, transport og meget mere.

Vi er:

Grethe Søgaard Madsen: HHX, SU og transport for EUD/EUX/HHX, optagelse HHX - tlf. 56670437

Susanne Hald: EUD/EUX/EUS/EUV, eksamen og optagelse EUX og EUS/EUV - tlf. 56670462

Susan Dauke: Uddannelsessekretær (HHX) - tlf. 56670461

Mette Ringsager: eksamen HHX, SRP og DIO, valgfag HHX - tlf. 56670472

Studieadministrationens vejledende åbningstider er: 

  • mandag-torsdag kl. 8 - 15
  • fredag kl. 8 - 14